Svarta bönbrownies

Serverar: 12 portioner

Prova att göra dessa läckra och annorlunda brownies som är helt utan mjöl!

Ingredienser

  • 2 burkar svarta bönor, á ca 400 g
  • 1 st banan
  • ½ dl kakao
  • 1 dl agavesirap eller socker
  • 2/3 dl rapsolja
  • 2 msk krossade linfrön
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 100 g mörk choklad av god kvalitet
  • 1 dl valnötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Tryck ner ett bakplåtspapper i en bakform ca 27x18 cm.
    2. Häll av spadet från bönorna och skölj dem i vatten. Låt rinna av. Mixa ihop bönor, kakao, banan, agavesirap/socker, rapsolja, linfrön, bakpulver och salt i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer. Du ska få en slät smet utan klumpar.
    3. Hacka den mörka chokladen och smält i mikron eller över ett vattenbad. Hacka valnötterna. Vänd ner smält choklad och valnötter i smeten.
    4. Fördela smeten i den förberedda formen och grädda i 30-40 minuter. Kakan ska fortfarande vara kladdig i mitten när du tar ut den. Låt svalna och skär upp i rutor.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben