Svartrotssoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Svartrot är så gott, i gratänger rostade rotfrukter eller varför inte denna underbara soppan.

Ingredienser

  • 2-3 svartrötter
  • 5 potatisar
  • 2 gula lökar
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 liter vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Lite grädde
  • Instruktioner

    1. Skär löken bryn utan att den får färg. Dela rotsakerna i bitar. Tillsätt vatten, buljongtärning och rotsakerna. Kokas mjuka.
    2. Mixa därefter soppan. Tillsätt lite grädde. Smaka av och njut!

    Kommentarer (1)

    stiina 19 september 2009

    Jag hade aldrig ätit svartrot (så vitt jag vet), men det kommer jag definitivt göra igen! Jag lagade den utan lök, eftersom jag inte kan äta det, men den var galet god! Den såg lite tråkig ut, så jag blandade även i lite persilja innan den serverades.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben