Serverar: 10-15 portioner
Härligt glöggrecept inför kommande vinter.
Ingredienser
400 g frysta svarta vinbär
1 l vatten
1 vaniljstång
1 lime
1 dl strösocker
6 stjärnanis
½ dl honung
Eventuellt 1-2 cl konjak per dl glögg
Instruktioner
- Koka upp vattnet i en kastrull. Lägg i de frysta bären. Låt blandningen sjuda 10 minuter under lock på lägsta värme. Rör om ett par gånger under tiden.
- Sila och tryck ut den sista saften ur bären med en sked. Halvera vaniljstången och skrapa ur fröna. Skölj limen noga i ljummet vatten. Skär den i skivor. Tillsätt vaniljsocker, vaniljfrön, limeskivor, socker, stjärnanis och honung i saften. Rör om och sjud under lock i 20 minuter på lägsta värme. Rör om ett par gånger under tiden.
- Låt glöggen svalna i rumstemperatur. Sila och kyl den i ett dygn före servering. Spara limeskivorna till garnering.
- Värm glöggen före servering. Tillsätt evenetuellt konjak och garnera med limeskivor. Får ej koka.
Liknande recept
Kommentarer (0)