Svartvinbärskyckling

Serverar: 4 portioner

Underbart gott med svartvinbärssaft i matlagning.

Ingredienser

  • 8 kycklinglår
  • 1 dl konc svartvinbärssaft
  • 3½ dl vatten
  • 2 msk kinesisk soja
  • 6 enbär
  • 4 vitpepparkorn
  • 1 tsk salt
  • 3 tsk arrowrot
  • Instruktioner

    1. Dra skinnet av låren. Blanda samman saft, vatten, soja och kryddor i en kastrull. Koka livligt utan lock i 5 min. Lägg i låren och låt dem sjuda under lock i 15-20 min. Tag upp köttet och låt såsen koka i 10 min till, utan lock. Red med arrowrot utrört i lite vatten.
    2. Servera med potatisgratäng och färgglada grönsaker.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben