Svartvinbärssufflé

Serverar: 8 portioner

Suffléerna kan göras klara och förvaras i frysen fram till gräddning

Ingredienser

  • 200 g svartvinbärspuré, av 300 g bär
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 msk pressad citronsaft (1 msk till krämen, 1 msk till marängsmeten)
  • 1 msk mörk rom
  • ½ st vaniljstång
  • 3 st ägg, vitor
  • 0,75 dl strösocker
  • Instruktioner

    1. Smörj och sockra 8 suffléformar som rymmer 1 1/2 dl. Sätt ugnen på 180°.
    2. Blanda svartvinbärspuré, potatismjöl, citronsaft och rom i en kastrull. Dela vaniljstången, skrapa ur fröna och lägg ner frön och stång i kastrullen. Koka till en fast kräm under vispning. Ställ åt sidan. Vispa äggvitorna med socker och citronsaft till en fluffig marängsmet. Vänd ner marängsmeten i bärkrämen med luftiga tag. Fyll den varm i formarna, nästan ända upp. Torka kanten och grädda i mitten av ugnen i 8–10 min, tills de reser sig. Servera med vaniljsås.
    3. Tips! Blanda alltid varm kräm med äggvitan till sufflén, så skär den sig inte. För att stärkelsen inte hunnit svälla klart.
    4. Puré gör du genom att passera bären genom en sil.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben