Svartvinbärstryffelpaj

Denna måste ni prova! Den är helt underbar.

Ingredienser

  • Chokladpajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g smör eller margarin
  • 2 msk florsocker
  • 3 msk kakao
  • 1 äggula
  • 2 tsk iskallt vatten
  • Tryffelkräm
  • 1 1/2 dl svarta vinbär, färska eller frysta
  • 2 dl vispgrädde
  • 300 g hackad mjölkchoklad (till exempel Marabou)
  • 75 g rumsvarmt smör
  • Dekoration
  • Vinbär
  • Vinbärsblad
  • Instruktioner

    1. Börja med att göra pajdegen i matberedare. Kör först mjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt övriga ingredienser och kör till en fast deg. Låt degen vila i en plastpåse i kylskåpet i 30 minuter.
    2. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Smörj en pajform, cirka 25 cm i diameter, och tryck ut degen. Nagga pajskalet med en gaffel och låt stå kallt ytterligare 30 minuter. Grädda sedan i cirka 10 minuter.
    4. Låt pajskalet svalna och gör under tiden tryffelkrämen. Mixa vinbären så släta som möjligt i matberedare eller med mixerstav. Koka upp vinbärspurèn med vispgrädden i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och tillsätt chokladen. Rör tills all choklad har smält och tillsätt sedan smöret i små klickar. Blanda till en jämn massa och fyll pajskalet. Låt svalna och sedan svalna i kylskåpet några timmar.
    5. Dekorera gärna med vinbär och vinbärsblad inför servering.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben