Svartvinbladsdricka

Supergod och enkel dricka av svartvinbärsblad. Används som saft eller måltidsdricka.

Ingredienser

  • 3 l fräscha svartvinbärsblad
  • 2 l strösocker
  • 3 skivade citroner
  • 1 liten påse citronsyra (30 g )
  • 1 ½ liter kokande vatten
  • ½ tsk natriumbensoat
  • Instruktioner

    1. Skölj bladen och lägg dem i en 10-liters hink. Lägg i citroner, socker och citronsyra. Häll kokande vatten över. Låt stå svalt i 5 dagar med duk över.
    2. Rör om en gång om dagen.
    3. Sila saften och rör i bensoaten.
    4. Vill man inte använda bensoat kan man med fördel frysa saften. Frys i 2 dl formar och blanda i vatten så har du kall saft på en gång. Lycka till !

    Kommentarer (5)

    lena4 24 februari 2009

    Nu kommer bilden. Saften blir gulaktig och inte svart som många tror. Lycka till !

    redd 26 februari 2009

    Tackar för denna, min mamma gjorde den ett par gånger när jag var barn och vet inte om hon har kvar receptet. Smaken påminner för övrigt om fläder fast friskare och inte lika söt. (för alla som inte har smakat den och inte gärna kan gissa vad det smakar)

    redd 26 februari 2009

    För övrigt kallade vi den alltid Svartvinblads saft känns mer korrekt.

    lena4 26 februari 2009

    Jag har ändrat namnet . Och jag kan hålla med att det stämmer bättre. Lena

    maaba 17 juli 2011

    Mycket god saft!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben