Svensk jul-tiramisù

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Annorlunda tiramisù med bl.a. pepparkakor, glögg och saffran.

Ingredienser

  • 1 burk Mascarpone (250 g)
  • 2 ägg
  • ½ dl socker
  • ½ påse saffran (0,25 g)
  • 8 st Skåne-pepparkakor
  • 1 dl glögg
  • ½ krm kanel
  • Instruktioner

    1. Ta fram en ca 7 cm hög burk som lagom rymmer 4 pepparkakor bredvid varandra. Dela kakorna om det behövs.
    2. Separera äggulorna från äggvitorna. Vispa sockret och äggulorna tills det blir ljust och pösigt. Blanda ner Mascarponen. Stöt saffran med ett par nypor socker tills det blir ett ljusrött mjöl. Blanda i saffransmjölet i äggulesmeten. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Blanda försiktigt ned äggviteskummet i äggulesmeten. Häll upp glögg på ett fat. Doppa hastigt undersidan av pepparkakorna i glöggen. Lägg ett lager pepparkakor i botten på formen. Häll på hälften av smeten, lägg därefter på ett till lager pepparkakor. Häll på resten av smeten. Ställ i kylskåp över natten. Pudra kanel över innan servering.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben