Svensk pølseret

Serverar: 4 portioner

En maträtt som, sitt namn till trots, är så dansk den nånsin kan bli. Ungarna kommer att älska den.

Ingredienser

  • 3 dl. gul lök, hackad
  • 40 g smör el. margarin
  • 10 wienerkorvar (el.6 lunchkorvar)
  • 2-3 tsk paprikapulver
  • 1- 1½ dl tomatpuré
  • 3 dl mjölk
  • Salt
  • Peppar
  • 1 dl grädde av valfri fetthalt
  • 1 kg kokta kalla småpotatis
  • (Ev. maizena utblandat i mjölk att reda av med)
  • Finskuren gräslök till garnityr
  • Instruktioner

    "Svetta av" löken i medelvarm panna tills den är genomskinlig och mjuk, den ska inte ta färg. Slanta korven och låt den fräsa med en stund. Strö över paprikapulvret och blanda om. Sänk värmen och tillsätt den skivade potatisen, mjölken, tomatpurén, salt och peppar Rör om väl och låt rätten puttra i 15 minuter. Tillsätt grädden och låt puttra en kvart till. Rätten bör redas av tomatpurén och potatisen, men om du vill ha en styvare konsistens reder du av med maizena utrört i lite mjölk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben