Sydstatskyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Ett recept från min mormors gamla receptlåda med kort från Hemmets Journal. Jag blir nostalgisk när jag tänker på hur jag varje gång jag hälsade på mormor (och det var ofta!) tog en stol, ställde mig på den och lyfte ned lådan ur skåpet för att bläddra bland korten och fantisera om alla goda middagar jag skulle laga en vacker dag. Jag var tokig i matlagning redan då. I originalreceptet används broiler, men det ordet har en väldigt negativ klang för många inklusive mig, så jag skriver gödkyckling istället.

Ingredienser

  • 1 gödkyckling, styckad i portionsbitar
  • 1 tsk salt
  • 1/4 tsk grovmalen peppar
  • 1 krm saffran
  • 2-3 msk smör eller margarin
  • 2 msk whisky eller konjak
  • 2 dl gräddfil
  • 2 tomater i klyftor
  • 1 burk majskorn, 340 g
  • 1 pkt djupfrysta ärtor, 250 g
  • Instruktioner

    1. Gnid kycklingbitarna med en blandning av salt, peppar och saffran. Hetta upp matfettet i en stekgryta och bryn kycklingen väl på alla sidor. Häll på whisky eller konjak och tänd på. Lägg locket på och kväv flammorna efter ett ögonblick.
    2. Tillsätt 1/2 dl av gräddfilen och låt kycklingen småputtra under lock tills köttet är mört. Lägg i tomatklyftor, avrunna majskorn och ärtor samt resten av gräddfilen och låt grytan bli väl genomvarm.
    3. Smaka av och servera kycklingen med sprödvärmt bröd och en grönsallad.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben