Sydstatspaj

Serverar: 6 portioner

En mycket god paj med mycket smak av kryddiga ölkorvar!

Ingredienser

  • Pajskal
  • 75 g smör
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 msk vatten
  • Fyllning
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 stjälkar selleri
  • 1 grön paprika
  • 3 kabanosser (eller någon annan god ölkorv)
  • 1 msk olja
  • 5 tomater
  • 4 ägg
  • ½ dl vatten (ev lite mer)
  • Sambal oelek
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 dl lagrad riven ost
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop pajdegen och tryck ut i en pajform, nagga degen och grädda i 10 minuter, 225 grader. (Sänk sedan temperaturen till 200 grader.)
    2. Hacka löken, dela selleri, paprika och korv i mindre bitar och fräs allt tillsammans ett par minuter. Hacka tomaterna och blanda i. Häll sedan över allt detta i det förgräddade pajskalet. Vispa äggen lätt och blanda med vatten, sambal oelek, salt och peppar. Häll det över pajfyllningen och strö riven ost över.
    3. Grädda 30 min i 200 grader.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben