Syjuntelåda

Serverar: 6 portioner

God allt i ett form som sköter sig själv i ugnen.

Ingredienser

  • 350 g bandspaghetti
  • 500 g kassler i små tärningar
  • 3 msk margarin
  • 1 strimlad purjolök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika i små tärningar
  • 2 dl frysta ärtor
  • 1 ½ tsk torkad dragon
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 dl vispgrädde
  • Salt
  • Peppar
  • 3 dl riven ost
  • 1 dl kaffegrädde, kan uteslutas
  • 1 dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Ugn 225º.
    2. Koka bandspaghettin enligt anvisningen på paketet. Lägg pastan i en smord eldfast form.
    3. Fräs kasslerbitarna i margarin. Tillsätt purjolök, vitlök och paprika och låt det puttra tillsammans tills purjolöken är mjuk.
    4. Lägg i ärtor, dragon, tomatpuré och grädde och låt det puttra i 4-5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Häll röran över pastan.
    5. Blanda ost, grädde och mjölk och häll ovanpå i formen. Gratinera i ca 20 minuter, tills rätten har fått fin färg och är genomvarm. Servera med sallad till.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben