Syltgurka

Serverar: 6-10 portioner

Jättegott till kött, fisk, patéer och också på smörgås kanske till leverpastej.

Ingredienser

  • 4-5 st stora slanggurkor
  • 3 msk salt
  • Lag
  • 7 1/2 dl ättika, 12%
  • 7 1/2 dl vatten
  • 1 1/2 kg socker
  • Instruktioner

    1. Skala gurkorna, klyv på längen och dela mitt itu. Koka upp 2 liter vatten med saltet och lägg i gurkbitarna. Koka 1-2 minuter. Ta upp gurkan. Häll bort vattnet.
    2. Koka en lag av ättika, vatten och socker. Häll lagen het över gurkorna. Låt stå ett par dagar.
    3. Sila av lagen, koka upp på nytt och häll den het över gurkorna, som lagts i burkar. Håller flera veckor i kylen.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben