270 kalorier per portion
Denna variant av en typiskt engelsk efterrätt är gjord på ett hälsosammare sätt, men resultatet blir detsamma, sött, mäktigt och väl värt väntetiden.
Ingredienser
3 1/4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
100 g margarin
1 dl vatten
1 dl lättsockrad jordgubbs eller hallonsylt
Florsocker till garnering
Vaniljsås
2 msk majsstärkelse
3 dl lättmjölk
1 msk socker
2 tsk vaniljsocker
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Blanda mjöl, bakpulver, salt och margarin, gärna i matberedaren.
Tillsätt vattnet och blanda till en lätt, spänstig deg.
Kavla ut degen på ett mjölat bakbord till en avlång kaka, 20x25 cm.
- Bred sylten över kakan men lämna en ½ cm bred kant runt om.
Pensla kanterna med lite mjölk och rulla ihop degen till en jämn rulle, börja vid ena kortsidan.
- Lägg rullen på bakplåtspapper på plåt.
Grädda i ca 20 minuter tills rullen börjar få färg.
- Vispa ihop majsstärkelse, mjölk och socker i en kastrull.
Låt det koka upp under omrörning. Låt såsen kallna, rör då och då i den.
Smaksätt med vaniljsocker.
- Skär rullen i portionsbitar, sikta över florsocker och servera med såsen.
Kommentarer (0)