Syltrulle

Serverar: 6 portioner

270 kalorier per portion Denna variant av en typiskt engelsk efterrätt är gjord på ett hälsosammare sätt, men resultatet blir detsamma, sött, mäktigt och väl värt väntetiden.

Ingredienser

  • 3 1/4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 100 g margarin
  • 1 dl vatten
  • 1 dl lättsockrad jordgubbs eller hallonsylt
  • Florsocker till garnering
  • Vaniljsås
  • 2 msk majsstärkelse
  • 3 dl lättmjölk
  • 1 msk socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Blanda mjöl, bakpulver, salt och margarin, gärna i matberedaren. Tillsätt vattnet och blanda till en lätt, spänstig deg. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord till en avlång kaka, 20x25 cm.
    3. Bred sylten över kakan men lämna en ½ cm bred kant runt om. Pensla kanterna med lite mjölk och rulla ihop degen till en jämn rulle, börja vid ena kortsidan.
    4. Lägg rullen på bakplåtspapper på plåt. Grädda i ca 20 minuter tills rullen börjar få färg.
    5. Vispa ihop majsstärkelse, mjölk och socker i en kastrull. Låt det koka upp under omrörning. Låt såsen kallna, rör då och då i den. Smaksätt med vaniljsocker.
    6. Skär rullen i portionsbitar, sikta över florsocker och servera med såsen.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben