Syltsnittar

Serverar: 60 portioner

Tid: 10 minuter

Två smaker i samma kaka.

Ingredienser

  • 250 g smör eller margarin
  • 1½ dl strösocker
  • 2 ägg
  • 7 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1½ tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 1 dl hallonsylt
  • Garnera med
  • 2 dl florsocker
  • 1 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Rör rumsvarmt smör och socker poröst och tillsätt ett ägg i taget. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i ägg och sockersmeten, Arbeta ihop till en deg och dela den i två lika stora delar.
    2. Arbeta in kakao i den ena degbiten. Rulla ut till fyra längder av varje degbit som är lika långa som plåten.
    3. Lägg en ljus och en mörk längd bredvid varandra och platta till dem lätt. Gör en fördjupning i mitten och klicka i sylt. Gör likadant med resterande längder. Grädda mitt i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter
    4. Rör ihop florsocker och vatten och ringla över längderna direkt. Skär de varma längderna i sneda snitt och låt kallna

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    rosco 30 juni 2011

    Hej! Det stod ingen ugnstemperatur eller någon gräddningstid. Mina blev tyvärr lite torra.

    kekke46 30 juni 2011

    Ungstepraturen ska vara 225 grader . Grädda mitt i ugnen i 10 minuter. Konstigt mina har alldrig blivet torra.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben