Sylvesterskinka

Serverar: 4 portioner

Helt suverän rätt när man tröttnat på julskinkan och vill ha den på annat sätt

Ingredienser

  • 8 skivor julskinka
  • 1/2 - 1 dl sherry eller vitt vin
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk chilisås eller tomatpuré
  • finhackad persilja
  • Instruktioner

    Lägg skivorna löst i en ugnssäker form. Häll på vinet och låt det stå och dra 1-2 timmar, gärna mer, vänd skivorna så att de blir indränkta. Vispa grädden till skum och rör ner chilisåsen. Sätt ugnen på 200 grader. Bred grädden över skinkan och gratinera i ugnen 10 -15 min Strö persilja över vid serveringen. Grädden har blivit en härlig sås! Bjud ris och haricots verts till. Sparris eller små fina ärter är också gott. Grönsallad och sprödvärmda kuvertbröd passar också bra.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben