Syrensaft

Serverar: 20 portioner

Svalkande, svagt syrénlila dryck. Späd efter tycke och smak.

Ingredienser

  • 40 st klasar blå bonnsyrén
  • 2 liter vatten
  • 2 kg socker
  • 2 st citroner
  • 50 gram citronsyra
  • Instruktioner

    1. Lägg först syrénklasarna på vitt papper, för att ev. svarta kryp skall trilla av, och sedan i ren hink. Koka upp vattnet med sockret och häll det hett över blommorna.
    2. Borsta citronerna väl och skala eller riv av det gula. Dela frukten och pressa ur saften. Blanda ner citronskal, citronsaft och citronsyra i syrénhinken.
    3. Täck över och låt stå svalt 4 dygn. Rör om två gånger varje dag.
    4. Fyll på rena, kalla flaskor. Förvara svalt. Går också utmärkt att frysa!

    Liknande recept

    3.3
    5 d 20 min
    3

    Kommentarer (6)

    evaldo 16 maj 2008

    Spännande tål att testa.

    zonale 29 maj 2008

    Läskande och god. Enkel att göra. Full pott!

    The_mama97mia 2 juni 2008

    Bodil, måste det vara lila syréner? JAg har jättefina vita här nu. Dom lila har blommat över. FÖr övrigt påminner receptet det jag har för flädersaft. Inte inlagt men ändå. Tack för tipset annars. /Mia

    frucaos 11 juni 2010

    Håller på att laga den nu - men är lite fundersam - 50 g citronsyra är MYCKET! Det luktar bara citronsaft om min... stämmer det verkligen?

    ami92 24 juni 2010

    Suveränt gott! Min nya favoritsaft! :D

    Josses 29 juni 2010

    Har gjort en sats av denna saft men tycke ratt det smakade lite väl mycket citron. Komme ratt prova den igen om jag får tag i lite mer syren. Kommer att minska på citronsyran då. Fryser alltid in min saft så för hållbarheten spelar det nog inger större roll. En kompis gjorde en vindrink på den nu under midsommar. Syrensaft, vitt vin och mineralvatten. Det blev gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben