Szechuankyckling

Serverar: 4-5 portioner

Servera med ris och bara njut! Enligt mitt tycke ett av de bättre recepten med denna rätt.

Ingredienser

  • 800 g kycklingfilé fint strimlad
  • 2 lättvispade äggvitor
  • 2 msk maizenamjöl
  • 2-3 tsk krossad szechuanpeppar
  • 3 morötter fint strimlade
  • 1 röd paprika fint strimlad
  • 1 gul paprika fint strimlad
  • 200 g purjolök fint strimlad
  • Sås
  • 2 msk ketchap manis
  • 2 msk soja
  • 2 msk risvinäger
  • ½ hönsbuljongtärning
  • 2 krossade vitlöksklyftor
  • 1 msk fint strimlad ingefära
  • 1 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser till såsen. Stek eller woka grönskerna och szechuanpeppar i hälften av oljan på hög värme, lägg sedan åt sidan.
    2. Blanda kyckling, maizena och äggvitor, stek eller woka kycklingen i resten av oljan på hög värme. Sänk värmen och slå såsen över kycklingen, och låt det hela koka 1 minut. Blanda sedan i grönsakerna och koka upp igen. Servera med ris och bara njut.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben