Tabbouli

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Det finns en mängd olika varianter på denna libanesiska sallad. Det här är min... Gott till grillat, meze mm. Servera gärna med tzatsiki och mhamara (stark paprika o valnötsröra)

Ingredienser

  • 300 g bladpersilja
  • 2 1/2 dl bulgur
  • 1-2 rödlök efter smak
  • 3 tomater
  • 1 citron
  • 1/2 dl olivolja
  • 1/2 tsk summak (syrlig orientalisk krydda)
  • 1/2 tsk chilipulver
  • 1 tsk vegeta (allkrydda)
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Koka bulguren tills den är mjuk, ca 10 min beroende på storlek på kornen. Låt svalna.
    2. Skölj persiljan,hacka den fint och lägg i en skål. Hacka rödlöken och tomaten fint och lägg i skålen. Pressa citronsaft över efter smak.
    3. Tillsätt bulgur,olivoljan och resten av kryddorna och blanda om.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben