Det finns en mängd olika varianter på denna libanesiska sallad. Det här är min...
Gott till grillat, meze mm.
Servera gärna med tzatsiki och mhamara (stark paprika o valnötsröra)
Ingredienser
300 g bladpersilja
2 1/2 dl bulgur
1-2 rödlök efter smak
3 tomater
1 citron
1/2 dl olivolja
1/2 tsk summak (syrlig orientalisk krydda)
1/2 tsk chilipulver
1 tsk vegeta (allkrydda)
Salt
Peppar
Instruktioner
- Koka bulguren tills den är mjuk, ca 10 min beroende på storlek på kornen. Låt svalna.
- Skölj persiljan,hacka den fint och lägg i en skål.
Hacka rödlöken och tomaten fint och lägg i skålen.
Pressa citronsaft över efter smak.
- Tillsätt bulgur,olivoljan och resten av kryddorna
och blanda om.
Kommentarer (0)