Taccogratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Super god gratäng som passar utmärkt för fredagsmyset eller på ett buffebord!

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 1 röd paprika
  • 1 burk krossade tomater
  • Ett paket färskost naturell
  • En burk creme fraiche
  • Ca 5 cm purjolök
  • taccokrydda (en förpackning)
  • Riven ost
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200C Bryn köttfärsen tillsätt tacokryddan och de krossade tomaterna. Låt puttra en stund. Blanda ihop färskosten och creme faichen och smeta ut den i botten på en gratängform. Skär paprikan i bitar och strimla purjolöken. Blanda paprikan med köttfärsröran och häll alltihopa över ostsmeten i gratängformen. Strö den strimlade purjolöken och osten över gratängen, ställ in i ugnen och gratinera i 10-15minuter eller tills gratängen fått fin färg. Servera med en blandad sallad och nacho.chips.

    Kommentarer (2)

    ammmmy 7 februari 2008

    jättegott!!!! Kommer att laga denna gratäng fler gånger!!

    SofieJa 1 oktober 2008

    Den här gratängen är verkligen jättemumsig. Jag brukar hälla i en burk majs också, det gör det ännu godare tycker vi.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben