Taccosoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Det här är en utmärkt soppa att ta till dagen efter taccos har ätits i huset. Ungdommarna tycker den är jätte god och har i ost över soppan.

Ingredienser

  • ca 200 g tacco köttfärs
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 liten burkmajs
  • 1 lök
  • 2 dl ost
  • 4 st potatisar
  • 1 buljong tärning
  • 1 l vatten
  • 1 - 2 tsk timjan
  • Instruktioner

    Smula buljongtärningen i vattnet och låt det bli varmt. Lägg i köttfärsen som är stekt och kryddad med taccokryddmix. lägg i potatis som du skurit i kuber, löken som du hackat grovt, paprikan som är finskuren, majsen. Krydda med lite timjan. Häll upp i soppskålar och strö riven ost över. Eller om du gillar en klick turkisk youghurt. Servera med ett gott bröd.

    Kommentarer (1)

    The_mama97mia 6 september 2008

    Tack för ett bra tips! Här blir det ofta tacofärs över. Jag kryddade på lite mer med paprika och lite curry. Supergott.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben