Taco-pannkaka

Tid: 1 timme

Denna rätt är enkel att göra med få ingredienser. Den går utmärkt att frysa i skivor och fungerar att värma i micron. Gillar man ost kan man öka mängden i receptet, och även ha på ost på pannkakan innan man lägger på köttfärsen.

Ingredienser

  • Pannkaka
  • 3 ägg
  • 4 dl mjöl
  • 8 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • Fyllning
  • ca 500 gr köttfärs
  • 1 påse taco krydda
  • 1burk el tetra krossade tomater (ca 400 gr)
  • Övrigt
  • margarin att smörja plåten med
  • 2-3 dl riven ost
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader.Vispa ihop alla ingredienser till pannkakan.Smörj en bakplåtspanna med margarin. Häll i pannkakssmeten och grädda pannkakan i ca 25 min. Stek under tiden köttfärs, häll i taco-kryddan och de krossade tomaterna, låt puttra några minuter. Ställ det åt sidan att svalna. Stjälp upp pannkakan på ett bakplåtspapper, låt svalna några minuter. Bred ut köttfärsen över pannkakan och rulla ihop den från långsidan som en rulltårta.Lägg den på en plåt,klädd med bakplåtspapper. Lägg riven ost längs "toppen" av rullen. Gratinera en liten stund tills osten smält och fått lite färg. Skär rullen i 2-3 cm tjocka skivor. Servera med tsatziki och en god sallad gärna med majs i.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben