Tacobrytbröd

Perfekt bröd till picknicken eller salladen. Enkelt att baka och supergott.

Ingredienser

  • 1 pkt/ påse Kronjäst för matbröd
  • 5 dl vatten
  • 13 dl vetemjöl Special
  • 1 msk matolja
  • 2 tsk salt
  • 3 msk Tacokryddmix
  • Riven ost
  • Instruktioner

    1. Gör så här (färsk KronJäst) Sätt ugnen på 230°.
    2. Smula ett paket jäst i 37° vatten, lös upp jästen fullständigt. Tillsätt salt, krydda, olja och mjöl. Arbeta till en elastisk deg och låt jäsa i bunken, 60 minuter. Kavla ut degen jämntjock, så att den ryms i en långpanna. Låt jäsa övertäckt i 45 minuter. Gör snitt i brödet och strö över ca 100 g riven ost. Sätt in i mitten av ugnen och baka i ca 20 minuter.
    3. Använder du torrjäst, blanda ut den i mjölet och följ receptet som ovan.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben