Tacochipsgratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Namnet gör inte rätten rättvisa. En rätt som går hem i alla läger. Den som gjort den här gör mer än gärna om den igen. Lätt att äta för både barn och vuxen.

Ingredienser

  • 1 påse tacokrydda
  • 500 g blandfärs
  • 200 g philadelphiaost
  • 1 st finstrimlad purjolök
  • 1 påse tortillachips cheese
  • Riven ost efter smak
  • Tillbehör
  • Tacosås
  • Tzatziki
  • Paprika gul eller röd
  • Gul lök, hackad
  • Majskorn
  • Sallad
  • Tortillachips
  • Tomat, hackad
  • Instruktioner

    1. Stek färsen med tacokrydda som det står på påsen ställ åt sidan. Smörj en gratängform med philadelphiaosten både botten och en liten bit upp på kanten.Täck botten och kanten med tortillachips. Bred ut den stekta färsen på chipsen i formen. Lägg på den strimlade purjon.
    2. Täck med riven ost .Ställ in i ugnen 175 grader tills osten smält. Servera med tillbehören som du har i skålar bredvid.

    Kommentarer (1)

    schnauserville 7 november 2008

    kanongott ett måste för alla att prova. ungarna älskade det!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben