Tacolasagne

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Hittade detta recept på Allt om mat, har ännu inte prövat, men den verkar så god.

Ingredienser

  • 1 påse nachochips
  • 300 g nötfärs
  • 1 påse tacokrydda
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 purjolök
  • 1 dl oliver med pimento
  • 225 g mild tacosås
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl lätt créme fraiche
  • 2 dl riven ost
  • sallad
  • tomater
  • gurka
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°. Lägg nachosen i en form. Bryn köttfärsen och blanda i pressad vitlök och tacokrydda. Fördela köttfärsen över nachosen.
    2. Ansa purjolöken och skölj den. Strimla purjolöken och halvera oliverna och strö dem över köttfärsen.
    3. Blanda tacosås med krossade tomater. Fördela såsen jämnt över purjolök och oliver.
    4. Rör crème fraiche så att den tunnar sig, tillsätt eventuellt 1 msk vatten. Bred crème fraiche över tomatsåsen och strö till sist på den rivna osten.
    5. Grädda mitt i ugnen i 25-30 min.
    6. Servera med en krispig sallad och om så önskar en kall öl.

    Liknande recept

    4.8
    45 min
    4-6
    8

    Kommentarer (2)

    ibanilsson 17 april 2010

    Jag hittade oxå denna på Allt om mats sida. Jag tycker att den blev god och familjen åt med god aptit. Skall ha den på min sons födelsedagskalas nu på torsdag. Toppen med något som går fort när man kommer hem från jobbet. Jag kommer att späda créme fraichen med lite grädde så den inte blir så torr. Servera med x-tra nachochips, guacamole och en sallad.

    ibanilsson 22 april 2010

    Nu har kalaset varit o det blev så uppskattat! Måste bara skriva o rekommendera detta recept på det varmaste!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben