Tacoplättar

Serverar: 4 portioner

Har aldrig hört det förr men det är säkert gott.

Ingredienser

  • 1 gul lök, hackad
  • 1 msk olja
  • 400 g köttfärs (10%)
  • 1 pkt plättar, ca 24 st
  • 50 g marinerade, soltorkade tomater, strimlade
  • 1 påse taco kryddmix
  • 2-3 msk vatten
  • 1-2 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 1 dl riven ost
  • Tillbehör
  • Ca 200 g grönsallad
  • Instruktioner

    1. Fräs löken i oljan i en stor stekpanna tills den mjuknat. Tillsätt nötfärs, tomater och tacokrydda. Stek under omrörning tills färsen är genomstekt. Häll i vattnet och låt det koka in någon minut. Smaka av med salt och peppar.
    2. Lägg ut plättarna på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Fördela köttfärsfräset på plättarna och strö osten över. Gratinera i mitten av ugnen tills osten smält, ca 10 minuter. Servera med sallad.
    3. Ugnstemperatur 175º

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben