Tacosmörgåstårta

Serverar: 8 portioner

Gudomligt god samtidigt som den är en liten annorlunda smörgåstårta.

Ingredienser

  • 6 st hönekakor
  • Fyllning 1
  • 200 gr mjukost
  • Finhackade paprikor
  • Fyllning 2
  • 2 dl matlagningsyoughurt
  • 1 dl lättmajonnäs
  • 4 dl riven gurka
  • 4 msk klippt persilja
  • 2 vitlöksklyftor
  • Salt
  • Peppar
  • Ovanpå
  • 400 gr nötfärs
  • 2 msk olja
  • 2 finhackade gula lökar
  • Salt
  • Peppar
  • 300 gr färdig tacosås
  • Garnering
  • Lök
  • 1 dl riven ost
  • Svarta oliver
  • Hackad grönsallad
  • Instruktioner

    1. Rör ihop mjukosten med den finhackade paprikan och låt stå svalt i ca 10 minter.
    2. Under tiden kan du steka på köttfärsen tillsammans med löken och krydda med salt och peppar. OBS! Låt köttfärsröran svalna innan du lägger på den på översta lagret. När köttfärsen svalnat rör du i tacosåsen.
    3. Rör även ihop fyllning två och smaka av med salt och peppar och låt stå svalt.
    4. Bred brödet med smör och lägg två stycken månhalvor mot varandra så det blir en cirkel, bred på den första fyllningen, bred två bröd på båda sidorna och lägg de ovanpå den första fyllningen.
    5. Sedan brer du på fyllning två, brer två månhalvor till och lägger på fyllning två och avslutar med att lägga på köttfärsröran.
    6. Garnera som du själv känner känns bra.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben