Tacowraps

Serverar: 5 portioner

Tid: 30 minuter

Perfekta att göra på tacorester. Jag har använt osten "svarta Sara " i receptet. Wrapsen ätes varma eller kalla, har haft med som utflyktsmat, jättepraktiskt.

Ingredienser

  • 400 g nötfärs
  • 1 påse Santa Marias tacokrydda, medium stark, 40 g
  • ½ hackad gul lök
  • 3 klyftor vitlök, pressade
  • 340 g majskorn på burk
  • 2 dl riven ost
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 msk sojasås
  • 10 Santa Marias Big Sizes tortillabröd
  • 10 skivor ost
  • 2-3 msk smör, till stekning
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Stek köttfärsen enligt anvisningen på påsen med tacokryddor, lägg åt sidan.
    3. Stek lök och vitlök gyllengult i 2-3 msk smör. Blanda ner köttfärsen, majskornen, den rivna osten, sambal oelek och sojasås. Klart när osten smält.
    4. Fördela röran på de 10 bröden och vik omsorgsfullt till en fyrkant. Lägg på bakpappersklädd ugnsplåt med skarven nedåt. Lägg en skiva ost ovanpå varje knyte.
    5. Grädda i övre delen av ugnen ca 15 min, tills osten smält och fått lite färg.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben