Tager-vad-man-haver-wok

Det här blev resultatet efter en kylskåpsrensning då det var en riktigt fattig månad. Kalasgott blev det visst och har lagats många gånger därefter:) Kycklingen kan bytas ut/kombineras med räkor och/eller fläskkött. Grönsakerna är helt enkelt dem man har hemma. Stekt ris funkar också istf spaghetti/nudlar. Det viktigaste är smaksättningen. Har man inte farinsocker så funkar strö/råsocker nästan lika bra.

Ingredienser

  • Innerkycklingfilé skuren i strimlor
  • Purjolök i strimlor
  • Vitlök skivad
  • Rödlök i klyftor
  • Morrotsslantar
  • Selleri i strimlor
  • Majs
  • Champinjoner
  • Jordnötter och/eller cashewnötter
  • Strimlad vitkål
  • Thailändsk fisksås
  • Sambal oelek
  • Farinsocker
  • Buljongtärning (kyckling/grönsak)
  • Svartpeppar
  • Sås ifrån www.kryddburken.blogspot.com
  • 1 burk creme fraiche
  • 6 - 8 rivna vitlökar (minska antalet om du e känslig)
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 gnutta vitt vin
  • Svartpeppar
  • Spaghetti eller nudlar
  • Instruktioner

    1. Blanda grönsakerna och kyckling i upphettat wokgryta. Smaksätt med thaifisksås, sambal, svartpeppar och kycklingbuljongtärning samt farinsocker. Koka bort vätskan. Strö gärna över mer nötter:)
    2. Under tiden woken blir klar så rör ihop vitlökssåsen och stek spaghetti/nudlar.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben