Det här blev resultatet efter en kylskåpsrensning då det var en riktigt fattig månad. Kalasgott blev det visst och har lagats många gånger därefter:)
Kycklingen kan bytas ut/kombineras med räkor och/eller fläskkött. Grönsakerna är helt enkelt dem man har hemma. Stekt ris funkar också istf spaghetti/nudlar. Det viktigaste är smaksättningen. Har man inte farinsocker så funkar strö/råsocker nästan lika bra.
Ingredienser
Innerkycklingfilé skuren i strimlor
Purjolök i strimlor
Vitlök skivad
Rödlök i klyftor
Morrotsslantar
Selleri i strimlor
Majs
Champinjoner
Jordnötter och/eller cashewnötter
Strimlad vitkål
Thailändsk fisksås
Sambal oelek
Farinsocker
Buljongtärning (kyckling/grönsak)
Svartpeppar
Sås ifrån www.kryddburken.blogspot.com
1 burk creme fraiche
6 - 8 rivna vitlökar (minska antalet om du e känslig)
1 tsk flingsalt
1 gnutta vitt vin
Svartpeppar
Spaghetti eller nudlar
Instruktioner
- Blanda grönsakerna och kyckling i upphettat wokgryta. Smaksätt med thaifisksås, sambal, svartpeppar och kycklingbuljongtärning samt farinsocker. Koka bort vätskan. Strö gärna över mer nötter:)
- Under tiden woken blir klar så rör ihop vitlökssåsen och stek spaghetti/nudlar.
Kommentarer (0)