Tågtårta

Serverar: 15 portioner

Perfekt till kalaset

Ingredienser

  • Sockerkaka basrecept
  • 50 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 3 dl dansukker flor med choklad- eller
  • jordgubbssmak
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl vatten
  • Smör eller margarin till formen
  • Ströbröd eller mannagryn till formen
  • Glasyr
  • 2 dl dansukker flor med choklad- eller jordgubbssmak
  • 2-3 tsk vatten
  • 1 tsk olja eller flytande margarin
  • Instruktioner

    1. Sockerkaka basrecept Smörj och bröa en form ca 1 1/2 l. Sätt ugnen på 175°. Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och flor med valfri smak pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggsmeten.
    2. Tillsätt matfettet och vattnet. Häll upp i formen. Grädda tårtan i nedre delen av ugnen i 40-50 minuter.
    3. Baka två avlånga sockerkakor. Låt svalna. Skär 1/3 av den ena och ställ uppe på den andra biten till ett lok. Glasera med flor med chokladsmak. Den andra kakan delas i två bitar. Gräv ur en del av kakorna så det blir lastutrymme i dem.
    4. Glasera vagnarna. Fäst runda godisbitar som hjul och förbind loket och vagnarna med lakritsbitar. Garnera med glasyr. Fyll vagnarna med godis.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Oskar1999 19 juni 2012

    Huuur fick du ägg och florsockret "pösigt"? Har provet detta receptet två gånger, nu. Första gången med vanligt florsocker och andra gången choklad, men inte blir det pösigt som med vanligt socker.. Mvh Elisabeth

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben