Talggiosnittar

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Lite matigare snittar till det mousserande vinet. Lätta att göra och går utmärkt att förbereda en dag före servering.

Ingredienser

  • 150 g taleggioost
  • 5 soltorkade tomater i olja
  • 2 msk färskost, tex philadelphiaost
  • ½ kruka färsk basilika
  • 4 skivor kavring
  • Instruktioner

    1. Skär taleggion i bitar. Grovhacka de soltorkade tomaterna. Lägg ost och tomater i en matberedare tillsammans med färskost och basilika blad. Mixa till en slät kräm.
    2. Bred ostkrämen på tre av brödskivorna, ungefär lika tjockt som brödet är, så blir det vackert randigt. Lägg ihop bröden med en skiva utan ost högst upp. Pressa samman och vira plastfolie runt. Ställ kallt minst 1 timme men gärna längre.
    3. När bröden har stått kallt är det lätt att skära med en vass kniv. Skär bort kanterna och skär små munsbitar, tre- eller fyrkanter. Dekorera med lite sallads- eller kryddgrönt.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben