Tallbarrstårta

Serverar: 8-10 portioner

Från Finland kommer denna speciella tårta. Använd årsskotten längst ut på grenarna. De ger en frisk och spännande smak.

Ingredienser

  • Botten
  • 200 g pepparkakor
  • 100 g smält smör
  • Fyllning
  • 1 ½ dl fint hackade tallbarrsskott
  • 1 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 400 g philadelphiaost
  • 1 vaniljstång
  • 1 msk presssad citronsaft
  • Topping
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk strösocker
  • ½ tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • 1 dl svartvinbärsgelé
  • Tallbarrsocker, som blivit över från fyllningen
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Mixa pepparkakor och blanda med smält smör. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, 24 cm. Tryck ut pepparkaksmassan i botten på formen.
    2. Mixa de finhackade tallbarrskotten med sockret i en matberedare. Vispa upp äggen och blanda ner 5 msk av tallbarrssockret, philadelphiaosten, en urskrapad vaniljstång och citronsaften. Resten av tallbarrsockret används till garneringen. Häll smeten på pepparkaksmassan och gräddda formen i mitten av ugnen 30 - 35 minuter och låt kakan kallna.
    3. Blanda samman toppingen och bred den ovanpå kakan och ner på kanten. Ställ kakan åter i kylen i ca 15 minuter. Smält under tiden gelén och bred eller skeda den ovanpå kakan. Tryck fast tallbarrsockret på kanten runt tårtan och ställ kallt till servering.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben