Tamalépaj

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme 10 minuter

Glutenfri!

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 500 gr köttfärs
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk chilisås
  • 1 brk krossade tomater
  • 1 brk majs
  • 1,5 dl majsmjöl
  • 1,5 dl riven ost
  • 1 paket bacon
  • Pajdeg
  • 200 gr smör
  • 4 dl Finax GF Mjölmix
  • 2 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Fräs lök & köttfärs, smaksätt med salt och chilisås. Tillsätt de krossade tomaterna, majsen, majsmjölet och den rivna osten. Låt puttra ihopa. Medans det puttrar kan du göra pajdegen. (dvs blanda alla pajingred, ingen förgräddning behövs.) Ha i köttfärsröran i pajskalet, lägg baconet ovanpå som ett litet "lock". In i ugnen 200 grader i 40-50 minuter, långt ner. Serveras med en god sallad.
    2. Smaklig spis!

    Kommentarer (2)

    havelin 8 februari 2008

    Hej. Tror du har missat en sak... pajdegen är ju inte direkt glutenfri.

    linnvictoria 24 augusti 2009

    Nu är jag inte med... vad i pajdegen innehåller gluten???

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben