Tamarindlax

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar

Lättlagat och gott.....Vi åt detta idag 2/3 Söndags lunch.Med ris...tomater och wasabi remmoulad

Ingredienser

  • ca. 600 g laxfilé, skinn & benfri
  • 3 msk Tamarindpasta på burk
  • 1 msk Hackad röd chili alt. färsk hackad
  • 1 tsk Ingefära alt. färsk riven
  • 2-3 vitlöksklyftor, skivade
  • Instruktioner

    1. Koka upp tamarindpasta, chili, ingefära och vitlök med 1 liter vatten och låt småkoka i 10 minuter.
    2. Skär laxen i kuber, ca. 2 x 2 cm. Lägg kuberna i en tajt form, salta och peppra. Häll över den kokande lagen och täck formen med plastfilm, låt dra i ungefär en timme. Häll sedan av spadet och servera laxen med en god sallad och t.ex. wasabiremoulad .... WasabiRemoulad receptet finns även här i min receptbok..

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben