Tandoorikycklingspett

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Jättegoda och enkla kycklingspett med en mynta-vitlöksdipp

Ingredienser

  • Spetten
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 2 msk pressad citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk tandoorikrydda
  • Mynta- och vitlöksdipp
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 tsk mynta, eller ½ tsk torkad
  • 1 krm salt
  • Instruktioner

    1. Skär filéerna i bitar som passar på spetten. Blanda yoghurt, tandoorikrydda, citron och vitlök. Lägg kycklingbitarna i en påse och häll i marinaden, blanda runt så all kyckling blir täckt. Låt helst ligga nån timme men har man glömt bort brukar det funka med 20 minuter också. Trä upp kycklingen på blötlagda träspett. Grilla spetten i grillpanna, i ugn eller på utegrillen.
    2. Blanda ihop yoghurtdippen och låt stå en stund i kylskåp innan servering.
    3. Servera kycklingen med dippen och klyftpotatis.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben