Tandoorispett med limekikärter

Serverar: 4 portioner

Det finns många goda indiska kryddpastor som förenklar matlagningen. 433 kalorier per portion

Ingredienser

  • 3/4 dl tandooripasta
  • ½ dl yoghurt
  • 500 g kycklingfilé
  • 1 msk olja
  • Limekikärter
  • 1 purjolök
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 2 burkar kikärter, á 400 g
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk ingefära
  • Saft och skal från 1 lime
  • salt
  • Instruktioner

    1. Blanda tandooripasta med yoghurt i en bunke. Skär filéerna i 3-4 bitar, låt dem ligga i marinaden i 10 minuter. Trä upp kycklingköttet på 4 grillpinnar. Stek spetten i olja i en stekpanna.
    2. Skär purjolök i ringar, finhacka vitlök och chili. Fräs purjo, vitlök och chili i olja i en stekpanna. Skölj kikärterna i ett durkslag och häll dem i stekpannan. Smaka av med spiskummin, ingefära, saft och skal från limefrukt samt salt.
    3. Servera med tandoorispetten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben