Tapenadesnibbar

Serverar: 24 portioner

Tapenade är en sydfransk olivröra som, tillsammans med getost, ger en härlig sälta till de matiga portionsbröden.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 25 g smör
  • 5 dl vatten
  • 250 g kesella
  • 1½ tsk salt
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • Ca 9 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 2 dl tapenade
  • Ca 150 g getost
  • Pensling
  • 1 ägg
  • Timjan
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret. Tillsätt vattnet och värm till fingervärme, 37 grader. Rör ut jästen i degspadet. Tillsätt kesella, salt och mjöl. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa under duk i ca 40 minuter.
    2. Ta upp och arbeta degen på mjölat bakbord. Dela den i två delar. Kavla ut varje del till en platta som mäter 30x40 cm. Bred på tapenade och smula över getost. Rulla ihop och skär varje rulle i 12 trekantiga snibbar. Lägg dem med skarven ner på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under duk i ca 30 minuter.
    3. Sätt ugnen på 225 grader.
    4. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö på timjan och flingsalt. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Servera nygräddade.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben