Tårtrulle/rulltårta

En annorlunda variant av rulltårta.

Ingredienser

  • 3 äggvitor
  • 3 äggulor
  • 1 1/2 dl socker
  • 4 msk potatismjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • Chokladkräm
  • 50 g smör
  • 1 1/2 dl siktat florsocker
  • 1msk cacao
  • 1 msk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Smörj en form 30x40 cm. Vispa vitorna till hårt skum, tillsätt sockret och fortsätt vispa några minuter. Sätt till gulorna en i sänder under vispning. Sikta ner potatismjölet blandat med bakpulvret. Häll smeten i formen och grädda i 275 grader ca 5 min.
    2. Stjälp upp kakan på sockrat smörpapper och låt den kallna. Blanda ihop chokladkrämen.
    3. Dela kakan i två delar, bred sylt på ena halvan, lägg andra halvan ovan på, och bred på chokladkrämen.
    4. Rulla ihop tårtan på längden så hårt som möjligt och rulla in den i ett smörpapper. Låt den ligga ett par timmar innan du skär upp den.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben