Teffgröt

Serverar: 4 portioner

Glutenfri gröt med fint nötig smak. Gröten lagas enkelt i ugnen.

Ingredienser

  • 2 dl teffkorn
  • 1 liter osötad mandelmjölk
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 3 krm salt
  • Rapsolja till formen
  • Garnering
  • Frysta, tinade körsbär eller andra bär
  • Servering
  • Mandelmjölk
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Blanda alla ingredienser i en skål. Häll blandningen i en oljad ugnssäker form, ca 20x30 cm. Ställ in i ugnen i ca 1 timme och 10 minuter. Rör om då och då.
    3. Vid serveringen, toppa med körsbär eller andra bär och ät med mandelmjölk.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben