Tekakor

Tid: 1 timme 40 minuter

18 st goda tekakor.

Ingredienser

  • 3 dl mjölk
  • 1 dl linfrö
  • 1 ½ dl havregryn
  • 2 dl mjölk
  • 150 g kesella
  • 50 g jäst
  • 2 msk brödsirap
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 1,2 l vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Koka ihop mjölk, linfrö och havregryn till en gröt. Häll upp i en bunke.
    2. Rör ner mjölk och kesella.
    3. Smula i jästen.
    4. Tillsätt sirap, salt, bakpulver och nästan allt vetemjöl.
    5. Arbeta degen smidig.
    6. Ta upp degen på mjölat bakbord.
    7. Rulla ut till två längder.
    8. Dela varje längd i 9 bitar.
    9. Forma till bullar.
    10. Platta ut dem med handen. Till runda kakor.
    11. Lägg dem på bakplåtspapper. Nagga kakorna.
    12. Jäs i 40 minuter. Grädda i 225 grader i ca 10 minuter.

    Liknande recept

    4.8
    1 h 30 min
    16-18
    2
    4.7
    1 h 30 min
    30
    34

    Kommentarer (4)

    jzw0010 19 januari 2009

    Supergoda tekakor! Krävdes lite jobb att få degen smidigt men det var väl värt det för kakorna var ljuvliga!!

    elsyla 27 januari 2009

    Sååååå goda. Jag tycker det var en lagom stor deg ,lätt att göra och det blir inte fler bullar än 18. Jag stoppade i frysen så jag kan ta fram senare. Nu har jag hittat ett recept som jag kommer att forsätta att använda. Super goda bullar,tack.

    izzkizz 19 september 2009

    Goda, jag satte dock dubbla mängden havregryn och använde filmjölk istället för mjölk, fungerade utmärkt!

    Wiola 28 september 2009

    Hej ! har bakat dina tekakor, blev jätte goda kommer att göra fler gånger. Bra med ett recept som inte blir så mycket när man är en person bara. Ha en bra dag Wiola

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben