Tekakor med grahamsmjöl

Serverar: 18 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Kanongoda! En nyttigare variant av vanliga tekakor.

Ingredienser

  • 100 g smör 80 % fett
  • 5 dl mellanmjölk, 1 ½ %
  • 50 g jäst
  • 2 msk socker
  • 4 krm salt
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 10 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    Smält smöret och blanda i mjölken. Smula ner jästen i en degbunke och rör ut den med lite av degvätskan. Tillsätt resten av degvätskan samt socker och salt. Tillsätt grahamsmjölet och vetemjölet, spara dock lite vetemjöl till utbakningen. Arbeta ihop degen och låt den jäsa i ca 15 minuter. Ta upp degen på bakbord och arbeta den igen och forma bullar som sedan plattas/kavlas till tekakor. Nagga dem och lägg dem på en plåt och låt jäsa ca 15 minuter. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 8-10 minuter. Låt dem kallna under bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben