Tekakor med havregryn

Serverar: 15-20 portioner

Gott och nyttigt!

Ingredienser

  • 1/2 l vatten
  • 2 1/2 dl havregryn
  • 50 g margarin
  • 50 g jäst
  • 2 msk socker
  • 1 tsk salt
  • ca 10 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Koka upp vattnet. Lägg havregryn i degbunken och slå på det kokande vattnet över. Klicka i margarinet. Låt svalna i rumstemperatur till ca 37 grader.
    2. Smula jästen i havregrynsblandningen. Tillsätt socker och salt. Blanda väl och tillsätt det mesta av mjölet. Bearbeta till en smidig deg. Strö över lite mjöl. Täck degen och låt den jäsa ca 30 min, eller baka ut den direkt utan jäsning. Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Dela degen i 2 längder. Skär i bitar och rulla till släta bullar. Platta ut dem med handen till ca 10 cm i diameter. Lägg tekakorna på plåt med bakplåtspapper. Nagga och jäs dem övertäckta i ca 30 min.
    3. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader, ca 6 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    bjuranna 11 april 2009

    Inget går upp mot nybakade, ljumna tekakor! Jag bytte ut degvätskan mot mjölk. De blev verkligen luftiga och saftiga!

    triLisa 1 maj 2009

    Superfina och fluffiga - precis som de ska vara. Jag la till ca 1dl rostade solrosfrön och pudrade med lite mjöl. Gott.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben