Tekakor med havregryn

Serverar: 40 portioner

Billiga och goda Thekakor.

Ingredienser

  • 5 dl havregryn
  • 1 l mjölk
  • 200 g margarin
  • 3 pkt jäst
  • ½ dfl socker
  • 1½ kg mjöl, ca
  • Instruktioner

    Blanda mjölk och gryn, låt stå över natten eller några timmar. Smält margarinet, häll på lite av grynblandningen, ljumma till 37 ° Smula i jästen, lös upp den, blanda ner detta i grynblandningen och tillsätt de övriga ingredienserna, arbeta samman till en smidig deg Ta ut 40 små tekakor med en thekopp eller liknande, naggas, jäses ca 30 min. gräddas i 225 ° 6 min

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    30
    34

    Kommentarer (5)

    gillab 5 augusti 2008

    HEJ Dom tekaorna brukar jag göra. Dom är så goda. gilla

    Amika 19 augusti 2008

    Jag brukar baka de här... Snabba, otroligt goda och lätta att göra! :) Rekommenderas varmt. :)

    monicadanell 17 januari 2010

    Dom här brukar jag baka dom är goda monica

    faglavik 28 januari 2011

    Jättegoda Tekakor! Jag hade i 1/2 dl krossat linfrö, det blev gott.

    mzankianka 28 mars 2012

    Riktigt bra recept!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben