Teleci fileti/kalvgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Detta är ett bosnisk recept och där finns tyvärr inga måttenheter som vi har här utan detta går på fingerkänsla så jag har gjort enligt det jag har gjort, min svägerskas recept är i fingertopparna.

Ingredienser

  • 500 g kalvfile
  • 1 rödlök
  • 500 g champinjoner
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 msk tomatpure
  • 1 msk mjöl
  • 2 dl vatten
  • 1 buljong utav kött
  • 3 dl grädde
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Kalvfilé stekes, hacka lök och vitlök som stekes tillsammans med champinjoner . Låt det stekas en stund lägg i tomatpuré och mjöl låt detta koka tillsammans med vatten och buljong häll sedan i grädde. Krydda med salt och peppar.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben