Televerketskaka

Serverar: 30 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Mycket god och uppskattad kaka.

Ingredienser

  • Kaka
  • 3 ägg
  • 4,5 dl strösocker
  • 225 g smält smör
  • 3 dl kokande vatten
  • 4 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 4 dl vetemjöl
  • Smörkräm
  • 150 g mjukt smör
  • 1 ägg
  • 100 g finriven mandelmassa
  • 150 g florsocker
  • Glasyr
  • 200 g mörk blockchoklad
  • 2 msk rapsolja
  • Instruktioner

    1. Blanda allt till kakan och grädda i smord och bröad långpanna i ugn:175 º, i 15 min.
    2. Låt svalna!
    3. Rör och vispa ingredienserna till smörkrämen, till en slät smet. Bredes på den kalla kakan.
    4. Ställ in kakan i kylskåpet någon timme.
    5. Smält blockchokaladen i mikrougnen (ca 2 min?), blanda i rappsolja och bred över kakan. Skär i bitar.
    6. Tips: värm kniven i varmt vatten så skär man enklare igenom chokladglasyren

    Kommentarer (1)

    Kicki8 6 december 2008

    Underbart goda. En klar 5:a. Modefierade lite och strödde krossade marinanne på toppen. Mums.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben