Tempuraräkor

Tempuraräkor

Ingredienser

  • 10 jumbo räkor skalade
  • 1 ägg
  • 2 dl tempuramix (Gogi)
  • 4 dl panko, thailändsk ströbröd
  • 1 liter rapsolja
  • Lime sås
  • 1 msk majonäs
  • 1 äggula
  • 1 msk kondenserad mjölk
  • 1 msk lime juice
  • 1 krm salt
  • Instruktioner

    Blanda majonäs, kondenserad mjölken, äggula, lime juice och salt till sås. Värm upp en djup stekpanna med oljan på medelhög värm. Vispa äggen i en lite skål. Vänd räkorna i tempuramix, äggen och vänd i ströbröd. Lägg räkorna i stekpannan och låt det stek ca 3 minuter varje sida eller till räkorna är genomstekt. Servera med lime sås, ketchup och pommes frites.

    Kommentarer (1)

    NicolinaZ 30 september 2011

    Man kan mycket väl också använda vanliga räkor till detta, så slipper man ha dåligt samvete för miljön....

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben