Tepraliner

Serverar: 30 portioner

Låter märkligt med te i chokladpraliner. Kanske gott!

Ingredienser

  • 1 1/3 dl vispgrädde
  • 1 msk teblad
  • 150 g mörk choklad
  • 1 ½ tsk smör
  • 1 dryg msk honung
  • Garnering
  • 200 g smält choklad (det behövs mer än vad som går åt)
  • 1 ½ dl farin- eller råsocker
  • Instruktioner

    1. Koka upp grädde och te. Låt det dra i ca 7 minuter. Sila av tebladen.
    2. Hacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden på nytt tillsammans med smöret och honungen.
    3. Häll det över chokladen. Rör om till en slät tryffel. Ställ den svalt att stelna till spritsbar konsistens.
    4. Spritsa eller rulla kulor med hjälp av två teskedar. Ställ dem svalt att stelna.
    5. Garnering: Doppa tryfflarna i chokladen. Rulla dem i farinsocker.
    6. De kan förvaras svalt ett par dagar

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben