Låter märkligt med te i chokladpraliner. Kanske gott!
Ingredienser
1 1/3 dl vispgrädde
1 msk teblad
150 g mörk choklad
1 ½ tsk smör
1 dryg msk honung
Garnering
200 g smält choklad (det behövs mer än vad som går åt)
1 ½ dl farin- eller råsocker
Instruktioner
- Koka upp grädde och te. Låt det dra i ca 7 minuter. Sila av tebladen.
- Hacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden på nytt tillsammans med smöret och honungen.
- Häll det över chokladen. Rör om till en slät tryffel. Ställ den svalt att stelna till spritsbar konsistens.
- Spritsa eller rulla kulor med hjälp av två teskedar. Ställ dem svalt att stelna.
- Garnering:
Doppa tryfflarna i chokladen. Rulla dem i farinsocker.
- De kan förvaras svalt ett par dagar
Kommentarer (0)