Teriyaki-gryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En japanskinspirerad rätt (som jag älskar) Teriyaki är en japansk sötsur sås gjord på soja. Mycket lätt rätt att laga och mycket god. Enjoy! P.S. Man kan byta ut fläskfilén mot kyckling om man så önskar, smakar lika bra det! D.S.

Ingredienser

  • ca 500g fläskfilé i ca 2 cm tjocka skivor
  • 2 msk margarin eller smör
  • 1 tsk salt
  • ca 200 g färska champinjoner, skiva
  • 4-5 stjälklar selleri i tunna skivor
  • 1 ½ dl vatten
  • 1-2 msk teriyakisås
  • 1 burk crème fraiche, 2dl, smasksatt med chili och paprika
  • 1 burk crème fraiche, 2 dl, vanlig
  • Serveras med ris
  • Instruktioner

    1. 1. Skiva champinjonerna och sellerin.
    2. 2. Sätt på riset. Bryn köttskivorna i margarin. Krydda försiktigt med salt. Lägg upp dem på ett fat.
    3. 3. Fräs champinjoner och selleri i maragarin. Häll på vatten och teriyakisås. Låt sjuda i några minuter tills sellerin är mjuk. Tillsätt crème fraiche. Koka upp. Lägg i köttet. Smaka av såsen, det kanske behövs mer teriyakisås. Låt allt putter i några minuter.
    4. 4. Servera rätten med ris.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben