Teriyakifilé

Serverar: 4 portioner

Japanska smaker är lätta att trolla fram med färdig teriyakisås och japansk soya. Rostade sesamfrön ger knaprighet och rätten bör naturligtvis serveras med nudlar eller ris. Vill du kan sellerin gärna bytas ut mot purjolök.

Ingredienser

  • 1 fläskfilé , ca 600 g
  • 1/2 selleristånd , ca 250 g
  • Smör
  • 1 dl köttbuljong
  • 1 dl teriyakisås
  • 1 msk japansk soja
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl matyoughurt
  • 1 tsk vetemjöl
  • 1 msk rostade sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i skivor. Skär sellerin i strimlor. Spar bladen till garnering.
    2. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Fräs sellerin i smör i en traktörpanna. Tillsätt buljong, teriyakisås, soja och peppar.
    3. Vispa ner matyoughurt blandad med vetemjölet. Låt såsen koka upp. Lägg i köttet och låt allt koka några minuter. Strö över sesamfrön och garnera med selleriblad.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben