Underbart när sött & syrligt blandas.....
Ingredienser
Botten
125 g margarin (rumstempererat)
1 dl socker
1 ägg
2 ½ dl mjöl
Fyllning
2 dl kesella
2 dl grädde
2 st ägg
1 dl socker
1 msk vanillinsocker
ca 4 dl rabarber (så mycket rabarber som du vill ha)
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Rör margarin och socker poröst, blanda samman med mjölet å ägget. Tryck ut pajdegen med handen i 2 pajformar som är ca: 24 cm i diameter.
- Blanda samman alla ingredienser till fyllningen och häll den i pajskalen (fördelat på bägge). Skär så mycket rabarber som du vill ha, fördela detta i fyllningen och så in i ugnen i ca 40 minuter, tiden kan variera på olika ugnar. Fyllningen ska ha lite färg.
- Jag brukar ta 3 dl grädde eftersom det är 250 g i en burk kesella.
- Det går jättebra att göra pajen på blåbär, men då måste man rulla dessa i potatismjöl innan eftersom dom är så vattniga.
- Lycka till!!
Liknande recept
Kommentarer (0)