Tesa´s rabarberpaj

Serverar: 10 portioner

Tid: 40 minuter

Underbart när sött & syrligt blandas.....

Ingredienser

  • Botten
  • 125 g margarin (rumstempererat)
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • 2 ½ dl mjöl
  • Fyllning
  • 2 dl kesella
  • 2 dl grädde
  • 2 st ägg
  • 1 dl socker
  • 1 msk vanillinsocker
  • ca 4 dl rabarber (så mycket rabarber som du vill ha)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Rör margarin och socker poröst, blanda samman med mjölet å ägget. Tryck ut pajdegen med handen i 2 pajformar som är ca: 24 cm i diameter.
    3. Blanda samman alla ingredienser till fyllningen och häll den i pajskalen (fördelat på bägge). Skär så mycket rabarber som du vill ha, fördela detta i fyllningen och så in i ugnen i ca 40 minuter, tiden kan variera på olika ugnar. Fyllningen ska ha lite färg.
    4. Jag brukar ta 3 dl grädde eftersom det är 250 g i en burk kesella.
    5. Det går jättebra att göra pajen på blåbär, men då måste man rulla dessa i potatismjöl innan eftersom dom är så vattniga.
    6. Lycka till!!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben